Realizări

Galina Tomaș: Despre lupta sa cu noul Coronavirus și sfaturile care au ajutat-o să aibă o recuperare completă

Viroza Covid-19 se extinde în ciuda restricțiilor și măsurilor introduse. Virusul respirator care a mobilizat întreaga lume academică pare de neoprit, existând deja un risc înalt ca tot mai mulți dintre noi să contracteze virusul. În același timp, se știe că ,,un om informat este un om înarmat”. De această părere este medicul nutriționist Galina Tomaș care a simțit pe propria piele efectele acestei viroze și a decis să ne dezvăluie experiența ei de luptă și vindecare. Cum să ne menținem organismul puternic dacă ne-am infectat? Cum să grăbim vindecarea și să avem o reabilitare eficientă post-Covid? Află sfaturile utile oferite de medicul nutriționist Galina Tomaș:
,,Cinci de săptămâni de autoizolare”

,,Am suferit 5 săptămâni de Covid-19. Confirm că am fost lovită de noul Coronavirus, trecând printr-o formă îndelungată a bolii, iar acum, când deja m-am vindecat în totalitate, sunt pregătită să împărtășesc cu voi sfaturile care m-au ajutat să am parte de o recuperare completă. Aceste sfaturi sper să vă ajute și pe voi să câștigați lupta cu acest virus, dacă, din nefericire, veți ajunge una dintre victimele noului virus.

Majoritatea ar putea să-și pună întrebarea de ce nu am făcut publică până acum istoria mea de luptă cu noul coronavirus? Ei bine, viroza m-a luat prin surprindere, așa cum deseori se poate întâmpla, și lucrurile au evoluat spontan și îndelung, încât am avut suficient timp să conștientizez gravitatea situației și să revin cu experiența pe care am avut-o în lupta cu cel mai popular virus al momentului, pornind de la faptul bine știut că ,,UN OM INFORMAT – ESTE UN OM ÎNARMAT!”

Dacă pentru mai mulți dintre noi, virusul s-a lăsat cu o formă mai ușoară, iar perioada de tratament a durat până la 2 săptămâni, în cazul meu – viroza a avut un debut brusc, violent, și a trecut foarte greu. Astfel, am avut timp suficient ca să studiez efectele virusului, să identific pârghii eficiente, mici secrete, însă unele foarte importante, pentru recuperarea fizică și îmbunătățirea echilibrului psiho-moral.

Noul Coronavirus ne provoacă simptome diferite de la caz la caz. Unele persoane rămân asimptomatice, în timp ce altele dezvoltă simptome evidente ce impun necesitatea testării pentru noul virus.

Cum am aflat că am căzut pradă noului tip de Coronavirus?

Primele simptome pe care le-am simțit au fost:

  1. 1. Tusea uscată;
  2. 2. Rinoree;
  3. 3. Conjunctivita;
  4. 4. Dureri musculare pronunțate, care nu îmi permiteau pe alocuri să mă pot mișca sau să ating anumite zone ale corpului;
  5. 5. Dispariția mirosului și gustului.

În unele cazuri, subiecții infectați se pot confrunta cu diaree, ceea ce este o consecință a afectării și inflamației la nivelul tractului gastro-intestinal.

Primul lucru în caz de boală – păstrează-ți moralul la înălțime, e foarte important

Dacă te-ai infectat și începi tratamentul este bine să știi că modul de gândire pe care îl setezi în subconștientul tău este unul esențial. Știu, că poate pentru mulți dintre voi, asta ar părea un lucru banal, și pe alocuri neserios, dar, vă rog, să mă credeți că anume mindsetul pe care îl adoptați în mintea dumneavoastră, va determina evoluția sau involuția continuă a bolii.

De ce? Ați întreba voi! Iată răspunsul:

Alcalinitatea – este acel mediu aparte al organismului uman responsabil pentru pentru o bună vitalitate a celulelor vii.

Alcalinitatea corpului este determinată în cea mai mare parte de emoțiile pozitive ale omului. Respectiv, odată ce programăm să avem o gândire binedispusă și țintită către însănătoșire, alcalinitatea organismului ne va ajuta să mergem spre o regresie a bolii.

De ce nu ar trebui să fim depresivi odată cu diagnosticarea bolii? Deoarece emoțiile negative sporesc aciditatea la nivelul corpului. Gândurile ce ne țin încordați, stresul, furia, toate ne dau o stare materializată sub forma unei reacției acide în interiorul nostru. În acest caz, boala progresează și poate avea sechele mult mai pronunțate la nivelul sistemului pulmonar.

Cum m-am tratat de Covid-19?

Pentru început, am adoptat un mod de gândire constructiv și pozitiv. Apoi, fiind specialist în promovarea sănătății, mi-am schimbat radical obiceiurile zilnice. Deși mă alimentam corect și înainte de a fi diagnosticată, în perioada tratamentului, am avut grijă în special la regimul alimentar și cred că acest lucru a contribuit radical pentru ameliorarea stării de sănătate.

Aș vrea neapărat să menționez că, pe perioada tratamentului, alimentația greșită cu produse fast food, cu adaosuri chimice, băuturi carbogazoase și alte produse nesănătoase ne fură energie, ceea ce este în detrimentul însănătoșirii. De fapt, organismul nostru ar avea nevoie mai degrabă de un torent de energie în lupta cu toxinele, nu de o lipsă a acesteia.

În alimentație, am introdus ingrediente și suplimente naturale, cum ar fi:

  1. Omega-3;
  2. Omega-6;
  3. Antioxidanți – din afine (aceștia acționează asupra neutralizării efectului nociv al radicalilor liberi);
  4. Carotenoizi – se conțin în fructele și legumele de culoare roșie și galbenă;
  5. Vitamina E, C;
  6. Nuci, semințe;
  7. Miere de albine;
  8. Ghimbir;
  9. Lemn dulce.

Ar putea părea ceva neobișnuit, dar am consumat chiar și ghimbirul în stare crudă. Deși are un gust specific, efectul acestuia s-a observat imediat după folosire.

Consumul alimentelor crude, neprelucrate termic, oferă organismului mai multe vitamine cu rol antioxidant și anti-inflamator, eliminând durerea din corp.

Apa, este un remediu valoros atunci când suntem afectați de orice boală. Hidratarea organismului contribuie la o detoxifiere naturală a organismului și creșterea puterei de luptă împotriva bolilor.

Dacă, în mod normal, un adult ar trebui să consume într-o zi aproximativ 2 litri de apă, în Covid-19 cantitatea de apă consumată poate crește de 2 sau chiar de 3 ori, în funcție de particularitățile fiziologice individuale ale organismului.

Pentru hidratarea eficientă a corpului este important să alegem o apă de calitate, fără reziduuri și alte substanțe chimice nocive. Apa bună îmbunătățește procesul de detoxifiere a organismului. În acest scop, recomand Apa Kangen. Cu siguranță, până astăzi ați aflat multe informații despre această apă, despre care am mai vorbit anterior. Totuși, vreau să afirm că anume apa Kangen m-a ajutat în mod special să depășesc mai rapid pragul durerilor cauzate de boală.

Apa Kangen menține nivelul optim de alcalinitate al corpului având mai multe proprietăți esențiale:

  1. Antioxidarea – aprovizionarea constantă cu surse externe de antioxidanți ar trebui să facă parte din nutriția zilnică a fiecărui om, și asta pentru a reduce stresul oxidativ și vătămările asociate acestuia.
  2. Alcalinitatea – este important ca organismul să mențină un nivel echilibrat al pH-ului de 7,365, ușor alcalin. O scară a pH-ului este utilizată pentru a determina dacă o substanță este acidă sau alcalină. Pe această scară, 7.0 este valoarea neutră. Orice substanţă a cărei valoare este peste 7 este considerată alcalină, iar sub 7 – este considerată acidă.
  3. Microstructura – Apa Kangen devine structurată în procesul ionizării (este compusă din grupuri de 5 până la 6 molecule), ceea ce înseamna că este înconjurată de molecule care o ajută să pătrundă mai ușor și mai rapid în celule. Apa alcalină Kangen are grupuri foarte mici de molecule denumite clusteri. Mărimea unei molecule de apă tip cluster se măsoară în Hz. Cu cât apa are mai puțini Hz, cu atât mai ușor este pentru corp să o absoarbă!
  4. Hidrogenul Molecular – este un antioxidant eficient care se difuzează rapid la nivelul membranelor celulare, reduce efectul radicalilor liberi și suprimă stresul oxidativ.

Gimnastica respiratorie sau reabilitarea pulmonară pentru combaterea consecințelor Covid-19!

Pentru că noul tip de coronavirus afectează în special plămânii și nu se lasă învins doar cu medicamentele administrate, voi dezvălui în continuare despre cât de importantă este gimnastica respiratorie în tratamentul și reabilitarea Covid-19. Exercițiile fizice ne ajută cel mai bine să depășim problema respirației dificile!

Vă propun un set de exerciții esențiale, pe care trebuie să le facă orice persoană diagnosticată cu noul coronavirus sau alte afecțiuni pulmonare. Este vorba despre un set de exerciții pentru menținerea sănătății plămânilor.

Nu uitați că regularitatea exercițiilor este esențială pentru a obține rezultate eficiente. Așadar, în fiecare dimineață, rezervați-vă câteva minute pentru sănătatea plămânilor dumneavoastră!

  1. Așază-te pe un scaun și pune coatele pe genunchi. Inspiră adânc timp de trei secunde, reține respirația, și expiră lung după șapte secunde;
  2. Așază-te cu spatele lipit de speteaza scaunului, stai drept. Începe să inspiri cu umerii sus și expiră coborând umerii, cu mișcări efectuate lejer;
  3. Pentru următorul exercițiu rămâi în aceeași poziție. Se schimbă faza de inspirație. Inspiră lung prin mișcări rotative ale umerilor, astfel îndreptând totalmente spatele. Expiră ușor, mai scurt, întorcând umerii la poziția inițială;
  4. Inspiră cu o repriză lungă reținând aerul și aducând mâna dreaptă spre partea dreapta a corpului, apleacă trunchiul. Expiră ușor, cu mâna stângă adusă spre partea opusă a corpului;
  5. Exercițiu de relaxare. Astupă nara dreaptă a nasului și efectuează un inspir, expiră aerul în același mod pe aceeași nară. Același lucru repetă cu nara stângă a nasului. Practică acest exercițiu timp de 3-5 minute.

Coronavirusul afectează în special area pulmonară inferioară. Exercițiile prezentate în video, și descrise în acest articol, vor ajuta sistemul respirator să funcționeze mai bine. Pentru un rezultat bun, practicați exercițiile zilnic, în fiecare dimineață, cu o fereastră deschisă, pentru a putea inspira cât mai mult aer proaspăt.
Sănătate vă doresc, și aveți grjă de voi, și de cei dragi care vă sunt alături! Trăiți clipele, dragii mei! Sper că v-au fost de folos recomandările sugerate și că nu va fi necesar să le folosiți ocolind cu succes cel mai răspândit virus al perioadei în care ne aflăm.
Află mai multe detalii în video-ul de mai jos! Galina Tomaș îți arată exercițiile pe care să le faci pentru îmbunătățirea funcției și sănătății plămânilor!